Ένα από τα δυσκολότερα σημεία στο σπίτι για να καθαριστεί ένας λεκές, είναι φυσικά το σαλόνι ή οποιοδήποτε υφασμάτινο έπιπλο στο σπίτι.
Τι κάνουμε όμως όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους λεκέδες?
- Καταρχήν, δεν πανικοβάλλεστε κ η πρώτη κ πιο σημαντική κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να απορροφήσετε αμέσως τον λεκέ με ένα καθαρό απορροφητικό πανάκι.
- Δεν τρίβετε πολύ τον λεκέ και δεν κάνετε σπασμωδικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό θα απλώσει χειρότερα τον λεκέ, παρά θα τον περιορίσει.
- Οποιοδήποτε καθαριστικό διαθέτετε για τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να είναι επαγγελματικό και εξειδικευμένο, όπως επίσης θα πρέπει να διαθέτετε μια σκούπα, η οποία να μπορεί να απορροφά και υγρά, με διάφανο στόμιο. Ένα υφασμάτινο έπιπλο για να καθαρίσει σωστά θα πρέπει να απορροφηθεί η περίσσια υγρασία του, γιατί εκτός από τον ίδιο το λεκέ, θα αφήσει και νερολεκέ.
- Μόνο έτσι θα μπορέσετε να προχωρήσετε στην αντιμετώπιση της «ζημιάς» μόνοι σας στο σπίτι. Η διαδικασία είναι απλή αλλά όχι πάντα αποτελεσματική, γι’ αυτό και πολλές νοικοκυρές διαμαρτύρονται ότι ενώ προσπάθησαν αρκετά, ο λεκές έγινε χειρότερος απ΄ ότι ήταν.
- Άρα, πρώτο βήμα είναι να απορροφήσετε τον λεκέ με ένα πανάκι, να ψεκάσετε το επαγγελματικό ξελεκιαστικό, να το τρίψετε ελαφρά με ένα βουρτσάκι μαλακό και με την ειδική σκούπα να ξεπλένεται και να τραβάτε τα υγρά. Το ξέβγαλμα χρειάζεται να γίνει περίπου 3 φορές. Όταν θα είναι έτοιμο θα το καταλάβετε από τα τελευταία υγρά που θα απορροφήσει η σκούπα, θα πρέπει να είναι ελάχιστα, χωρίς αφρούς και διάφανα. Τέλος το αφήνετε να στεγνώσει σε αεράκι και όχι στον ήλιο και είναι έτοιμο.
Παρ’ όλα αυτά, αν ο λεκές είναι πιο δύσκολος απ’ ότι νομίζετε ή δεν διαθέτετε τα παραπάνω εργαλεία, απευθυνθείτε άμεσα σε επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού.
Τα Tαπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτης είναι στη διάθεσή σας.