τηλ.: 26510 77170

 

Η αφαίρεση κεριών από διάφορες υφασμάτινες επιφάνειες στο σπίτι είναι ένα θέμα που πανικοβάλει τις κυρίες του σπιτιού, αλλά αντιμετωπίζεται, με κάποιες εύκολες λύσεις που σας δίνουμε παρακάτω:

 

1) Αρχικά, δεν κάνουμε καμία κίνηση τη στιγμή που πέφτει το λιωμένο κερί στα χαλιά μας, στην προσπάθεια μας να το καθαρίσουμε άμεσα, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, οπότε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 

2) Έπειτα, μια απλή και εύκολη μέθοδος είναι, να ρίξουμε μια ποσότητα καθαρής βενζίνης στο σημείο και να τρίψουμε με ένα αντικείμενο, όπως ένα κουτάλι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε οξυζενέ ή καθαρό οινόπνευμα.

 

3) Τέλος, αν ο λεκές επιμένει, δοκιμάζουμε τη παλιά κλασσική αλλά αποτελεσματική μέθοδο της συσκευής σιδερώματος, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το σίδερο μας σε μεσαία θερμοκρασία, τοποθετούμε 1-2 φύλλα χαρτί κουζίνας πάνω στον λεκέ και περνάμε από πάνω το σίδερο περιμένοντας να απορροφηθεί όλο το κερί, από το χαρτί.

 

***Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά στα συνθετικά χαλιά, να μην ακουμπήσει το σίδερο απευθείας στη επιφάνεια του χαλιού γιατί θα λιώσει. Με τα μάλλινα χαλιά δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα.

 

Σε περίπτωση που ο λεκές επιμένει, μπορείτε να απευθυνθείτε στα Ταπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτης, ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα σας.