Την εποχή του καλοκαιριού, όλοι καθαρίζουμε και φρεσκάρουμε τα χαλιά μας.

Είτε σε κάποιο εξειδικευμένο Ταπητοκαθαριστήριο, όπου αναλαμβάνουν και τη φύλαξη τους, είτε όταν τα παραλαμβάνετε καθαρά και έτοιμα προς αποθήκευση,

παρακάτω  θα διαβάσετε χρήσιμα tips για τον σωστό τρόπο αποθήκευσης στον δικό σας χώρο :

 

Χώρος Αποθήκης

Ο χώρος που θα αποθηκεύσετε τα χαλιά σας, και όχι μόνο, θα πρέπει να είναι στεγνός, να μην υπάρχει καθόλου υγρασία, ούτε στους τοίχους, ούτε στο δάπεδο.

Τρόπος Τοποθέτησης

Τα χαλιά και οι μοκέτες μαζεύονται σε ρολό, οπότε καλό θα ήταν μέσα στον αποθηκευτικό σας χώρο, να τα τοποθετήσετε σε ράφια, σε οριζόντια θέση. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο σε κάθετη θέση να «σπάσουν» στην άκρη, από το ίδιο τους το βάρος.

Υπόθεση νάιλον

Όταν τα χαλιά έρχονται έτοιμα και τυλιγμένα σε νάιλον από τα ταπητοκαθαριστήρια, και θέλετε να τα αποθηκεύσετε, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, στον δικό σας χώρο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το νάιλον και να τα τυλίξετε με ένα ύφασμα ειδικό για χαλιά και μοκέτες ή με παλιά βαμβακερά σεντόνια. Έτσι μπορούν να «αναπνέουν» και να μη προκληθεί κάποια ανεπιθύμητη ζημιά όπως υγρασία και δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό του.

Παράθυρα – Φωταγωγοί – Σώματα και Σωληνώσεις Καλοριφέρ

Αποφεύγετε να ακουμπάτε τα χαλιά και τις μοκέτες σας κοντά σε οποιοδήποτε σημείο που εκπέμπει θερμότητα. Η έκθεση μέσω του παραθύρου στον ήλιο ή η ζέστη από τις σωληνώσεις ενός καλοριφέρ, θα αυξήσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υγρασία και με τη πάροδο του χρόνου μούχλα.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, τα Ταπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτης είναι στη διάθεσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *