τηλ.: 26510 77170

 

Ένα πρόβλημα στη συμβίωση με τα κατοικίδια, είναι οι τρίχες τους και σίγουρα αντιμετωπίζετε μια κατάσταση περισυλλογής τριχών κάθε φορά που θα πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι.

Πέρα από κάποια βασικά αντικείμενα που κυκλοφορούν στο εμπόριο όπως οι ειδικές βούρτσες περισυλλογής τριχών και το εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας που υπάρχει πλέον σε όλα τα καταστήματα, εμείς παρακάτω σας δίνουμε και κάποιες απλές και εύκολες μεθόδους αντιμετώπισης.

 

Μέθοδος 1η

Αν δεν σιχαίνεστε τις τρίχες, μπορείτε να βρέξετε τις παλάμες σας σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι και με αντίθετη φορά να αρχίσετε να σκουπίζετε το χαλί. Διαφορετικά βρέξτε ένα πανί και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση ξεπλένετε και συνεχίζετε μέχρι να καθαρίσει.

 

Μέθοδος 2η

Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας μπικουτί μαλλιών ή ταινίες σελοτέιπ . Περνάτε τα μπικουτί κατά μήκος των χαλιών σε όλη την επιφάνεια τους, τα καθαρίζετε και επαναλαμβάνεται. Αντίστοιχα με φαρδιές ταινίες σελοτέιπ ή άλλου είδους κολλητικές ταινίες.

 

Μέθοδος 3η

Σε αυτή τη περίπτωση ο στατικός ηλεκτρισμός κάνει θαύματα. Φορέστε ένα γάντι λάτεξ (π.χ. φούρνου) ή φουσκώστε ένα- δυο μπαλόνια και κάντε περάσματα στα χαλιά σας έτσι ώστε να κολλήσουν οι τρίχες πάνω τους. Απλά και εύκολα.

Τα Ταπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτης είναι πάντα κοντά σας για οποιαδήποτε απορία και συμβουλή.