τηλ.: 26510 77170

    Σίγουρα θα σκέφτεστε, πώς μπορείτε να απολυμάνετε τα χαλιά και τις μοκέτες σας, όσο είναι ακόμη στρωμένα, έως ότου τα δώσετε σε ένα έμπιστο πλυντήριο χαλιών. Μια απλή συμβουλή που θα μπορούσα να σας δώσω είναι η εξής:
Λευκό ξύδι, ένα υλικό φυσικό, αποτελεσματικό βακτηριοκτόνο με απολυμαντικές ως ένα βαθμό ιδιότητες, που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας ή που μπορείτε εύκολα να το βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  *Θέλουμε λευκό για να μη χρωματίζει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ανακινείστε καλά. Αφού σκουπίσετε πολύ καλά με ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά σας μπροστά και πίσω, ψεκάστε όλη την επιφάνεια του χαλιού ή της μοκέτας σας. **ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο ψεκασμός να είναι ελαφρύς, δεν θέλουμε να γίνει μούσκεμα το χαλί. Με τη βούρτσα,  κάνουμε κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του χαλιού και της μοκέτας και με τη φορά του πέλους του, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη.
 Όταν τελειώσετε, σηκώνεται το χαλί και το βγάζετε στο μπαλκόνι απλωμένο, να το δει ο ήλιος και να στεγνώσει με την βοήθεια του αέρα. Μετά από 2 ώρες περίπου, και αφού έχετε σκουπίσει και σφουγγαρίσει καλά το δάπεδο με απολυμαντικό απορρυπαντικό όπως χλωρίνη, το στρώνεται πάλι.
Το χαλί ή η μοκέτα σας τώρα πια, έχει μια φυσική απολύμανση, μυρίζει υπέροχα, μιας και το ξύδι έχει απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές και το λεμόνι άφησε ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών. Τα χρώματα του είναι πιο ζωντανά από πριν και το πέλος του πιο «αφράτο».
*** Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ, ότι το ξύδι όσο υπέροχο προϊόν και να είναι, δε μπορεί να αντικαταστήσει τα επαγγελματικά απολυμαντικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά.