Έρχεται η άνοιξη και τα χειμωνιάτικα σας, μαζί με τα χαλιά, τις μοκέτες αλλά και τις φλοκατες σας, πρέπει να αποθηκευτούν, για την επόμενη χρονιά. Ο σκόρος όμως και κυρίως οι προνύμφες του, δηλαδή τα μωρά του, καραδοκούν. Η χημική αντιμετώπιση του, είναι η πιο συνηθισμένη, όμως πολλές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας. 
Εμείς σας δίνουμε μερικές χρήσιμες και εύκολες συμβουλές για τον φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του σκόρου :
  1. Αιθέρια έλαια: σε υγρή μορφή εμποτίζοντας ένα κομμάτι ύφασμα ή σε στερεή μορφή, αποξηραμένα άνθη και φύλλα όπως η λεβάντα, η μέντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο ή ο κέδρος, τοποθετώντας τα σε ένα υφασμάτινο πουγκί, και ανάμεσα στα είδη, είναι μια σίγουρη λύση.
  2. Μπαχαρικά : γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο ή διάφορα  πιπέρια , κοπανήστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα παλιό καλσόν ή τούλι.
  3. Σανταλόξυλο : θα το βρείτε σε υγρή μορφή στην αγορά, ρίξτε ή ψεκάστε με μερικές σταγόνες τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας.
  4. Ξύλινες κρεμάστρες : το ξύλο τους συνήθως απωθεί τον σκόρο.
  5. Σαπούνι : τα κομμάτια που μένουν από τα σαπούνια σας, ειδικά το πράσινο, μπορείτε να τα τρίψετε μέσα σε ένα τούλινο πουγκί και να τα βάλετε ανάμεσα στα συρτάρια σας. Η μυρωδιά θα κρατήσει τον σκόρο μακριά.
   Αυτές είναι κάποιες λύσεις με φυσικά υλικά που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σκόρου, παρόλα αυτά οφείλεται να τσεκάρετε τα συρτάρια σας, ή ακόμη να βγάζετε 1 φορά το εξάμηνο τα ολόμαλλα, μεταξένια χαλιά ή τις φλοκάτες σας να αεριστούνε στον ήλιο, οι ακτίνες και η θερμοκρασία του, σίγουρα θα απωθήσουν τα ενοχλητικά αυτά ζιζάνια!!!