τηλ.: 26510 77170

Όταν λοιπόν κρατάτε τα χαλιά και τις μοκέτες στο σπίτι σας, πρέπει να ξέρετε να το κάνετε σωστά, για τη σωστή διατήρησή τους. Εμείς σας συμβουλεύουμε:
  1. Ο χώρος αποθήκευσης σας θα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνός, χωρίς καθόλου υγρασία.
  2. Να είναι λίγο δροσερός, να μην έχει πάρα πολύ ζέστη γιατί ξηραίνει την ατμόσφαιρα.
  3. Να είστε σίγουροι  ότι ο χώρος που θα αποθηκεύσετε τα χαλιά σας να μπορεί να αεριστεί, έτσι ώστε να μη κρατάει μυρωδιές.
  4. Τα χαλιά και οι μοκέτες θα πρέπει να διατηρούνται συσκευασμένα σε ρολό και όχι διπλωμένα σε τετράγωνο σχήμα, πάντα σε οριζόντια θέση και η επιφάνεια αποθήκευσης να είναι ομαλή για να μην τσακίσουν.
  5. Αν αφήσετε τα είδη σας αποθηκευμένα για πάνω από ένα χρόνο θα χρειαστεί μια φορά το χρόνο να τα ανοίγετε από τη συσκευασία τους, να τα αερίζεται, κυρίως την άνοιξη για 2-3 ώρες. Με αυτό το τρόπο σκοτώνονται οι μικροοργανισμοί. Έπειτα τα σκουπίζεται και από τις 2 μεριές, τα επανασυσκευάζετε και τα αποθηκεύεται πάλι σε καθαρό χώρο.
  6. Αν είναι τυλιγμένα σε νάιλον καλό θα ήτανε να μη τα τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρο και σε σώματα θέρμανσης, έτσι ανεβαίνει η εσωτερική θερμοκρασία και δημιουργείται υγρασία.
  7. Για αποθήκευση για πάνω από εξάμηνο, καλό θα ήτανε να αφαιρέσετε το νάιλον και να το τυλίξετε με ένα υφασμάτινο υλικό ή ακόμη και με ένα παλιό σας σεντόνι.
  8. Τέλος, όσο αναφορά τα εντομοαπωθητικά, για την εξάλειψη του σκόρου από τα υφάσματά σας, τη περίοδο αποθήκευσης τους, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη ναφθαλίνη, διότι μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιους ανθρώπους, όσο αναφορά την υγεία τους. Γι αυτό υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για τους οποίους θα σας έχω καινούργιο άρθρο το επόμενο διάστημα.
Αν κάτι απ’ όλα αυτά σας δυσκολεύει, τα Ταπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτη είναι στη διάθεσή σας, για τη σωστή αποθήκευση των ειδών σας, χαλιά μοκέτες και φλοκάτες, στον σωστά διαμορφωμένο χώρο μας και σε προσιτές τιμές, τις οποίες θα βρείτε στο site μας καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας.

Μέχρι την επόμενη φορά stay tuned για περισσότερα tips και πληροφορίες….